Målare Södermalm

Vi målar Söders höjder 08-121 464 00

Måleri

Vi behärskar målaryrket utan och innan

Vi har lång erfarenhet av alla aspekter av målaryrket och har stor vana av att hjälpa våra kunder när det handlar om att välja färg. Det är inte alltid det går att göra en bedömning – det lilla färgprovet på byggvaruhuset gör ett helt annat intryck när det målas upp på en hel fasad eller vägg.  

Val av färg styrs av en rad olika faktorer. Vilket material består underlaget av? Vilken färg har använts tidigare? Hur stor är ytan och vilka är ljusförhållanden som finns? Inomhus är valet ofta lite enklare medan det ofta kan vara lite känsligare utomhus. Det kan faktiskt finnas fall när man måste ha bygglov för att måla eller hus eller en annan byggnad i en viss färg.

När det handlar om att välja färg på huset så räcker det i de flesta fall med vanligt sunt förnuft. För ljusare miljöer passar det bäst med färger med mycket vitt i. I mörkare miljöer smälter färger med mer svart in bäst.

På Södermalm finns många äldre byggnader där det kan råda krav på att husen målas i nyanser som stämmer väl överens med omgivningarna. Hör alltid av dig till kommunen för att fråga om det finns några särskilda bestämmelser kring bevarande av din fastighets utseende innan du bestämmer dig för att måla om.

Mindre krav att anpass sig inomhus

Inne i huset finns inte samma krav på att anpassa sig till omgivningen, något som ger fantasin stort utrymme. Här är några saker som kan vara bra att ha i bakhuvudet inför färgsättningen inomhus.

  • Välj en ljus färg på väggarna i smalt rum med högt i tak och mörkt golv. Detta ger ett slående utseende och med att rummet upplevs som lågt i tak och bredare än det är i verkligheten.
  • Mörka och varma kulörer skapar en mysig atmosfär. Förstärk denna känsla genom att välja en mörkare  färgnyans till golvet och en ljusare på väggar och tak.
  • I ett långsmalt rum kan du skapa en kortare, bredare och in känsla genom att måla fondväggen i en iögonfallande och stark färg.
  • Vill du skapa en rymlig effekt i ett litet rum? Måla ett mörkt golv, välj en ljusare nyans på väggarna och en neutral färg i taket. Ljusa möbler förstärker denna rymlighet.
Inomhus- och utomhusmålning av erfarna målare